***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Разговорите за ротацията по същество започват от днес. Кристин Лагард: Преизбирането на Тръмп в САЩ е заплаха за Европа


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 януари   

 

„ Разговорите за ротацията всъщност стартират от през днешния ден. Основно ще обсъждаме правилата за ротацията. 

Смятам за вярно да се сменя там, където има сериозна нужда. Ако пристигна нов човек ще му би трябвало време да се приспособява. 

Дискусията следва. Но ще бъде първо сред мен и вицепремиера Мария Габриел. Благодаря на Бойко Борисов за това, че той изрази обществено тази теза “. 

***

Жалбата в съда е с искане за определяне на противоконституционност на гласуваните в края на предходната година промени в Конституцията.

***

***

За следващ път се споделя, че България не е приемала спомагателни съглашения от Дъблинското съглашение, само че надали има кой да слуша.

„ България не е приемала спомагателни съглашения от Дъблинското съглашение. Анексът, който беше подписан с желанията на Австрия да засилим граничния надзор, се съблюдава от страната ни. Камионите се ревизират подробно. За 10 дни инспекции са открити към 4-5 мигранти, укривали се в тях.  България съблюдава прецизно поетите задължения пред Австрия “.

***

Преизбирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати би представлявало „ опасност “ за Европа, сподели ръководителката на Европейската централна банка Кристин Лагард, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

„ Ако си вземем поучения от историята, с което имам предвид метода, по който той (Тръмп) организира първите четири години на неговия мандат, това явно е опасност “, уточни Лагард пред телевизия „ Франс 2 “.

***

Украйна освободи 50% от територията, която Русия завзе преди две години, само че за настъплението на Силите за защита е належащо да се управлява въздушното пространство. 

***

***

Американският президент Джо Байдън заяви, че Съединени американски щати и Англия, с поддръжката на Австралия, Бахрейн, Канада и Нидерландия, са нанесли удари в Йемен по обекти, употребявани от бунтовниците хуси, съобщи Ройтерс.

„ Тези удари са директен отговор на невижданите офанзиви на хусите интернационалните морски съдове в Червено море, в това число потреблението на противокорабни балистични ракети за първи път в историята ", сподели Байдън в изказване, публикувано от Белия дом.

„ Тези офанзиви заплашиха цивилния чиновници и моряци на Съединени американски щати и нашите сътрудници, изложиха на заплаха търговията и заплашиха свободата на корабоплаването “, сподели Байдън, написа Българска телеграфна агенция.

***

Ето едно изречение, което сумира цялата тъпота на човешкия жанр:

„ Хусите ще продължат да нанасят удари по свързани с Израел кораби в Червено море ", съобщи техният представител Мохамед Абделсалам, като осъди " неоправданите удари " на Съединени американски щати и Англия против придвижването, съобщи Франс прес.

***

Почти 10 000 смъртни случая от ковид бяха регистрирани през декември, оповестява в. „ Вашингтон Поуст “, цитирайки генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус. Според изданието приемът в лечебни заведения и интензивни отделения се усилва.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР